Olomouc 5.9.2010

07.09.2010 12:58

Kompletní statistika turnaje.

Tohoto turnaje se dle propozic měla zúčastnit dvě mužstva z každého klubu. A tým v silnější a B tým ve slabší sestavě. Za naše lvíčata byli nominováni.

A: Salay, Chlubna, Koubek, Masař, Vaněk, Kalous, Kmoníček, Jurica, Sedlák a Schweitzer

B: Zoubek, Chlup, Havelka, Pavlačka, Pánovec, Veselý, Kunc, Navrátil, J. Beneš a Raclavský

Mezi rodiči možná trochu panovali obavy, co nám kluci předvedou, protože poslední zápas s Hodonínem nepatřil mezi nejpovedenější představení našich kluků, ale nakonec jsme se dočkali příjemného překvapení.

Tým A" -  Přehled výsledků zakladní skupiny (.jpg) 

domácí hosté výsledek
ZÁKLADNÍ ČÁST
Břeclav "A" Olomouc 9:2
Břeclav "A" Přerov 10:5
Břeclav "A" Šumperk 6:7
Břeclav "A" Vyškov 16:0
V základní části skončila Břeclav na 2. místě
FINÁLE
Břeclav "A" Šumperk  7:3

Komentář: A tým měl dle vyjádření rodičů poněkud slabší vstup do prvního utkání a zásluhou Marka Salaye,který kluky podržel se nedostal do nějaké výraznější ztráty. Nakonec Olomouc kluci přehráli. Zápas s Přerovem byl přehlídkou střelecké šikovnosti obou družstev. Zápas se Šumperkem byl již , podle ostatních výsledků generálkou na finále. Tady se klukům příliš nedařilo pokrýt tahouny šumperských a přišla porážka. Každopádně do kabiny se kluci vraceli s tím, že jim to ve finále vrátí. Od postupu do něj zbývalo porazit Vyškov, který se jevil jako nejslabší ze všech na turnaji. A opravdu asi byl. Kluci si relativně v klidu pojistili postup do finále a ještě si přitom hezky zastříleli. Ve finále se našim podařilo pokrýt nejnebezpečnější hráče Šumperku, relativně rychle jim odskočili na vícebrankový rozdíl a utkání pak v klidu dohráli do vítězného konce. Bralo se tedy zlato. Nejlepším hráčem turnaje za náš tým byl vyhlášen Jakub Masař.Nejlepším gólmanem turnaje Marek Salay.

 

Tým "B" -  Přehled výsledků zakladní skupiny (.jpg) 

domácí hosté výsledek
ZÁKLADNÍ ČÁST
Břeclav "B" Olomouc 5:1 ( 2:0 , 2:0 , 1:1)
Branky: Havelka 2, Kunc 1, Beneš 1, Pavlačka 1
Trestné střílení: Havelka proměnil, Chlup neproměnil
Brankář: 8 zásahů, 1 obdržená branka
Hvězda zápasu: Tomáš Havelka
Břeclav "B" Přerov 2:0 ( 0:0 , 0:0 , 2:0)
Branky:  Pavlačka 2
Brankář: 11 zásahů, 1 chycené TS
Hvězda zápasu: Jakub
Zoubek
Břeclav "B" Šumperk 4:4 ( 2:0 , 1:2 , 1:2)
Branky: Havelka 3, Kunc 1
Trestné střílení: Havelka proměnil, Navrátil neproměnil
Brankář: 15 zásahů 4 obdržené branky, 1 chycené TS, 1 branka z TS
Hvězda zápasu: Martin
Pavlačka
Břeclav "B" Vyškov 17:1 ( 8:0 , 5:1 , 4:0)
Branky: Havelka 4, Beneš 3, Pavlačka 3, Pánovec 2, Raclavský 2, Kunc 2, Veselý 1
Trestné  Havelka proměnil, Chlup neproměnil.
Brankář: 18 zásahů, 1 obdržená branka, 1 chycené TS
Hvězda zápasu: Dominik
Chlup
V základní části skupiny B skončila Břeclav na 2. místě
FINÁLE
Břeclav "B" Šumperk 5:3 ( 1:0 , 2:2 , 2:1)
Branky: Havelka 4, Pavlačka 1
Trestné střílení: Beneš neproměnil.
Brankář: 17 zásahů, 3 obdržené branky, 1 chycené TS
Hvězda zápasu: Patrik
Kunc
 

Komentář: U B týmu na tomto turnaji, panovaly větší obavy z toho jak to dopadne. Těmhle klukům se opravdu generálka s Hodonínem nevyvedla vůbec.

V prvním zápase nás čekala domácí Olomouc. Kluci nastoupili na led velmi dobře. Od počátku vzali osud utkání do svých rukou a olomoucké hráče nepouštěli na dostřel naší brány a pokud již se olomoučtí dostali na svou útočnou polovinu, většinou skončili v rohu hřiště. Naši měli převahu jak územní tak i střeleckou, ale zpočátku měli smůlu a v brance proti nim stál velmi dobrý gólman. Přece jenom se nám podařilo vsítit v první třetině dvě branky. Kluci i ve druhé části drželi olomoucké mimo nebezpečnou zónu naší branky a a podařilo se jim vstřelit další dvě branky. Ve třetí části už kluci nejspíše podvědomě hlídali výsledek a Olomouc občas zahrozila. Nakonec se tuto třetinu střelecky prosadili obě družstva. Konečný stav 5:1 pro naše barvy.

 Druhý zápas nás, podle toho co jsme viděli, čekal bruslařsky a kombinačně lepší tým Přerova. Tenhle zápas byl naprosto vyrovnaný. Chvilku se hrálo více před naší brankou chvilku před brankou přerovských. Postupem času naši kluci začali získávat malou, ale důležitou územní převahu a začali si tvořit šance. Kombinačně to bylo čím dál lepší a přihrávky před soupeřovu branku byly čím dál nebezpečnější. Jenom to střelecké štěstí se nám nějak vyhýbalo. I přerovští měli v koncovce smůlu. A náš gólman se rozchytal k parádnímu výkonu. Po dvou třetinách a několika zahozených šancích na obou stranách se šlo na třetí část. Tato byla bojem o každý centimetr ledu. Kluci jezdili jako motorové myši, bojovali a co prošlo před naší branku, v klidu jistil brankář. Nakonec jeden z nejmeších ( nikoliv výkonem ) Martin Pavlačka vsítil dvě důležité branky a tak i toto utkání se povedlo dovést do vítězného konce.

 Po obědové pauze nás čekal Šumperk. Tohle mužstvo se jevilo jako nejlepší z našich soupeřů. Kluci se rozhodli že jim nenechají vítězství zadarmo a vletěli na ně jako uragán. Pokud jsme do teď byli příjemně překvapeni, tak teď jsme nestačili zírat. I borci, kteří toho moc za minulou sezonu nenahráli, či působí na ledě občas jako ospalá medvíďata se dostali do ohromné pohody. Bruslařsky se šumperským naprosto vyrovnali. A kombinace našich byli čí dál více nebezpečnější. První třetina se nám povedla i střelecky a dostali jsem se do vedení 2:0. Ve druhé se pokračovalo v rychlém tempu. Naši si vytvářeli šance, Šumperk oplácel stejnou mincí. Tuto třetinu jsem prohráli 1:2. Ve třetí začal šumperský trenér míchat se setavou a na naše nejmenší ve třetí trojici začal posílat svoji elitní trojku. Ač kluci bojovali s evidentně silnějšími chrabře, přece jenom si tahle trojice šumperských vytvářela nejvíce šancí. Po jednom sporném zákroku, na našeho hráče, který rozhodčí neodpískal, Šumperk vyrovnal. Nakonec po boji se soupeři rozešli smírně 4:4.Finále bylo naše.Ani případná prohra s Vyškovem tomu již nemohla zabránit.

 Poslední zápas v základní skupině nás čekal Vyškov. Vyškovští přijeli pouze se šesticí hráčů a s brankářem, který výstroj na sebe oblékl poprvé v životě. Naši kluci si nejspíše byli vědomi této slabiny soupeře a hnali se dopředu po celý zápas. Ačkoliv výsledek tomu neodpovídal vyškovští prověřili našeho gólmana největším počtem střel. Každopádně jsme měli převahu jak v poli, tak v brance. Výsledek byl jednoznačný 17:1.

 A bylo to tady.Finále a Šumperk Téměř nikdo z těchto kluků ještě nehrál finále turnaje. Byla to nová zkušenost a kluci se na ni ohromě těšili. Již při rozbruslení se jali šumperští provokovat našeho gólmana. Zkoušeli to už po prvním vzájemném zápase a nyní již před zápasem. Že by měli z našich strach a obávali se že finále prohrají? Každopádně bylo to notně nesportovní z jejich strany. Do finále kluci nastoupil opět v ohromném tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu. Boj byl o každičký centimetr ledu. Našim se v první třetině povedlo dát jeden gól, a misky vah jsme malinko posunuli na naši stranu. Druhá třetina a obrázek hry se nezměnil. Naši dřeli. Takový výkon od nich nebyl dlouho k vidění, prázdninové dvoufázové tréninky začali nést své ovoce. Třetina skončila smírně 2:2. Na začátku třetí třetiny se Šumperku povedlo vyrovnat a začínalo se de facto od začátku. Nervy pracovali hlavně u rodičů. Kluci dřeli, neměli na nějaké nervy ani pomyšlení. Trenéři naše lvíčky povbuzovali a ždímali z nich poslední zbytky sil. Zhruba 5 minut před koncem se Tomášek Havelka uvolnil před šumperskou brankou a zamíchal s pukem a zasunul pod šumperského brankáře. Vedeme 4:3. Nervy rodičů jsou k prasknutí. Fandí se do posledních zbytků našich hlasů. Minutu a půl před koncem, Tomášek Havelka opět sám před gólmanem. Opět míchačka s pukem a další gól. Teď už všichni věříme, že si to kluci pohlídají. V poslední minutě už Šumperk do ničeho nepouštíme a zlaté medaile si povezeme domů.

Nejlepším hráčem našeho družstva za celý turnaj byl vybrán Tomáš Havelka, který si odváží z Olomouce i cenu pro nejlepšího střelce turnaje.

Závěrem malé shrnutí. Břeclav vyloupila Olomouc. Až na dvě individuální ocenění si odvážíme to nejcenější: máme dvě zlaté medaile, nejlepšího gólmana jedné části turnaje a nejlepšího střelce druhé části turnaje. Kéž by klukům tahle fazóna vydržela po celou sezonu. 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.